Rekening

 
 
Jeanine vd Veen Tandarts Voorburg Tandartsenpraktijk PM 242 Han Hengefeld den Haag
 
 
 
 
 
 
De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaats gevonden. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld dat is vastgesteld door de overheid.
 
Als u vragen heeft met betrekking tot de rekening dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Of u zich zou moeten verzekeren en hoe kunt u het best met uw tandarts bespreken. Vraag ons daarover gerust om advies.
 
De rekening en een kopie krijgt u direct na de behandeling van ons mee. Bedragen onder de €150 dient u direct te voldoen per pin of contant.

 

Op 1 januari 2012 start een driejarig experiment met vrije prijsvorming in de mondzorg. Begin juli 2011 zijn de Eerste en Tweede Kamer akkoord gegaan met het voornemen van minister Schippers. Vrije prijsvorming biedt tandartsen en orthodontisten kansen om de praktijk in te richten op de manier die het beste past bij hen en hun patiŽnten. Hierdoor kunnen zij optimale zorg bieden, inspelend op de behoeften van de moderne, mondige patiŽnt, die vraagt om uitleg over de behandeling in begrijpelijke taal, inzicht in de prijzen, en naar de mogelijkheid van nieuwe behandelmethodes. De patiŽnt krijgt meer keuzemogelijkheden en kan tegen betaling kiezen voor duurdere en meer innovatieve behandelingen.

De overheid streeft naar meer marktwerking in de (mond)zorg om de kosten van de zorg beheersbaar te houden, de kwaliteit te verhogen en vraaggerichte zorg te bevorderen. In een vrije markt komen de wensen en behoeften van de patiŽnt voorop te staan en ontstaan prikkels om zorg te bieden voor betere kwaliteit tegen lagere kosten.